Over mij

Ik ben Marije van Etten (1980) en ik ben GZ-psycholoog. Ik ben reeds vanaf 2004 werkzaam in de Kinder- en Jeugd GGZ; eerst als psycholoog en opleideling (PioG) bij Rivierduinen en daarna als GZ-psycholoog bij de Opvoedpoli. Bij beide instellingen hebben ik veel ervaring opgedaan. Ik verzorgde er diagnostiek en behandeling binnen de Basis GGZ en de Specialistische GGZ.

Per 1 maart 2019 werk ik in mijn eigen praktijk SYNC Psychologie. Per 1 maart 2020 ben ik als eenmanspraktijk opgenomen in (de stille maatschap) SCOPE Psychotherapie te Den Haag, waar ik met veel plezier samenwerk met mijn collega’s M. Meijer, P. Wullems en S. vd. Lugt.  Zie ook www.scopedenhaag.nl. Per 1 juli 2024 ga ik met Sync Psychologie mijn pad weer vervolgen als eenmanspraktijk.

Mijn focus is door de jaren heen sterk komen te liggen bij kinderen en gezinnen die nare life event (s) hebben meegemaakt, en getraumatiseerd zijn geraakt door 1 of opeenvolgende ingrijpende gebeurtenissen. Ook ben ik veelal werkzaam geweest met het zeer jonge kind (0-6 jarigen) en hun gezin. Met aandacht voor de ouder- kind interactie, vanuit de gehechtheid, gezinspatronen en de algemene kennis van deze intensieve periode in het leven van een kind en de ouder, zorgde ik tijdens de behandeling voor een hernieuwde balans.

Gedurende mijn carrière is lesgeven en het in contact komen met hulpverleners in spé een passie geworden. Young professionals, aan de start van hun loopbaan, zoekende naar balans, naar een plekje binnen het werkveld, vaak met een sterke drive, maar ook nog zoveel vragen. Supervisie, werkbegeleiding en onderwijs geven, is naast de hulpverlening aan kinderen en gezinnen, wat ik met veel liefde en enthousiasme doe.

Tot slot: op scholen wordt op het gebied van trauma, en met een “trauma-bril” kijken naar kinderen, de afgelopen jaren een enorme slag gemaakt. Mijns inziens een zeer belangrijke stap. Vandaar dat ik me heb laten trainen in het geven van de training “Traumasensitief Onderwijs” door Leony Coppens. Indien uw school of scholengemeenschap hierover meer informatie wil ontvangen, neem van harte contact met me op.

Kvk: 72856696

BIG Nummer: 49913622225

VEN: 33248 (EMDR Practitioner)

AGB: 94015190 | AGB Praktijk: 94064315